Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rib eye steak se zelenými fazolkami a cibulkou

Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu ideální volba.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 089 kJ /
260 kcal
Bílkoviny4,16 g
Tuky15,57 g
Vláknina13,08 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 817 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy16,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vyndáme z chladu cca 30 minut před úpravou. Očistíme cibuli, nakrájíme na tenké měsíčky a propláchneme na sítu fazolky. Krok 2: Než maso získá pokojovou teplotu připravíme cibulku. Do rozehřáté pánvičky dáme máslo, na rozpuštěné přidáme cibuli, ihned osolíme a maličko opepříme. Cibulku hlídáme a když změkne posypeme cukrem a občas mícháme, aby zkaramelizovala, poté podlijeme červeným vínem, necháme odpařit alkohol a odstavíme. Krok 3: Propláchnuté fazolky uvaříme cca 3 minuty nad párou, propláchneme studenou vodou, aby neztratily barvu a necháme zatím stranou okapat. Krok 4: Steaky z obou stran zakápneme olejem a posypeme drceným pepřem, který vmasírujeme zlehka do masa. Rozpálíme suchou grilovací pánev (nejlépe litinovou) a vložíme maso, přitiskneme zlehka obracečkou a necháme dokud se samo od pánve neodlepí. Do masa nikdy nepícháme ani neodtrháváme ode dna pánve. Krok 5: Opékáme z každé strany 3-4 minuty, poté maso vyndáme z pánve, osolíme a na každý dáme malý kousek másla. Zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout, aby během krájení nevytékala šťáva. Krok 6: Zatím prohřejeme připravenou cibulku a na pánvičku s kouskem másla dáme prohřát fazolky, mírně je osolíme. Podáváme na plátky nakrájený steak s fazolkami a karamelizovanou cibulku, můžeme doplnit máslovými bramborami nebo opečeným bílým pečivem.

TIP: Fazolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Příprava je velmi snadná a rychlá jen popis je dlouhý pro začátečníky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rib eye steak se zelenými fazolkami a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k78J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rib eye steak se zelenými fazolkami a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k78J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-) děkuji za komentář. Drahuško klidně steak zkus . chce to jen mít dobré maso a děláš to tak dlouho jak chceš mít uvnitř propečený - já ho mám zrovna ráda takto ale zeť má raději propečený tak mu ho dělám déle. Nic na tom není ale chce to prostě zkusit. :-K Krásný den

Maruško,vypadá to moc dobře a hezky:-KJá jsem si nikdy na steak netroufla,bojím se že bych to zmastila:-)Ale tu cibulku dělávám dost často(bez vína),někdy i jen tak na chuť když nás honí mlsá:-Q

RubyRom: :-) Moc děkuji za komentář a přeji krásnou neděli :-K

Moc pěkné, to bych si dala :-K:yes:

Eja57: :-) děkuji za připomínku - opravila jsem :-Kkrásný den

Moc nechápu proč v perexu je správně riB steak a v názvu riP steak. Vyhledávač recept nenajde.:no:

Suroviny:
steak hovězí, olej arašídový, pepř čtyř barev, sůl, cibule červená, máslo, sůl, pepř mletý, cukr, víno červené, fazolky mražené, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu