Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na bramborách z remosky jednoduše

Křehká a šťavnatá vepřová krkovička, pečená společně s brambory, přijde vhod jako víkendový oběd, který zasytí do plna a u vašich strávníků sklidí velký úspěch. Příprava není nijak složitá, vše za vás obstará remoska.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 290 kJ /
1 264 kcal
Bílkoviny16,44 g
Tuky86,25 g
Vláknina18,14 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy98,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 1,5-2 cm. Krok 3: Brambory, cibuli a česnek dáme do remosky, zakápneme olejem a okořeníme. Pořádně promícháme. Krok 4: Mezi brambory dáme maso s plátky slaniny tak, aby bylo přikryté bramborami. Pečeme v remosce cca 40 minut, nepodléváme. Krok 5: Poté zalijeme smetanou pokojové teploty a pečeme dalších 20 minut. Pak maso vytáhneme a položíme na brambory. Krok 6: Dopečeme dalších asi 10 minut dozlatova. Maso je měkké a šťavnaté. Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 20. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na bramborách z remosky jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW667

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na bramborách z remosky jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW667

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vyskúšané, výborné, odporúčam! Mäso je mäkké a šťavnaté, vďaka za recept! :yes:

:-)<3:yes::yes: vypadá náramně dobře a určitě tak chutná :-K

magdalenka: Ano, peču i bez smetany, ale s ní je to lepší. Brambory jsou jemně smetanové a maso bylo jako dort. A moc děkuji :-K

Doteraz som piekla obdobne - bez šľahačky, s ňou to bude určite skvelé. Remosku milujem, v podstate aspoň raz do týždňa ju zapínam. Oceňujem hlavne v lete, pečiem vonku na terase.

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory, cibule, česnek, slanina, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, koření na steak, olej

Přidat fotografie receptu