Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná jeleninka v tlakovém hrnci

Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit tepelnou úpravu. Pak si ji vychutnáte s plnou parádou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarka888 Jarka888

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba odležení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 731 kJ /
2 087 kcal
Bílkoviny219,70 g
Tuky118,67 g
Vláknina11,59 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,00 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelenie stehno odblaníme, prešpikujeme slaninkou a cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme korením na divinu .Poprášime hladkou múkou, príp. salamylom. Necháme chvíľku odležať. Potom na oleji sprudka orestujeme a necháme v teple. Krok 2: V tlakovom hrnci speníme na repkovom oleji nakrájanú cibuľku, celú rascu, paradajkový pretlak, ríbezľový džem, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie, na plátky pokájaný cesnak, citrón a zalejeme hovädzím vývarom. Môžeme pridať aj troška rozmarínu. Pridáme orestované mäso, zatvoríme tlakový hrniec a dusíme 45 minút. Krok 3: Mäso po odstavení z hrnca vyberieme, prikryjeme a necháme odpočinúť. Šťavu precedíme, pridáme 1 lyžicu masla, dochutíme soľou, alebo korením, podľa vlastnej chuti. Mäso pokrájame na plátky, podávame s ryžou, zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná jeleninka v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKrm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná jeleninka v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKrm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pani Marie, z celého srdiečka ďakujem. Hádam Vám aj bude chutnať, až to uvaríte. Som veľmi rada, že ste zareagovala.:-K

:-)<3:yes::yes: dobrota, zvěřinu už jsem neměla dlouho, recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
maso, slanina uzená, česnek, cibule, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, protlak rajčatový, džem rybízová, vývar hovězí, citron, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín celý, rozmarýn

Přidat fotografie receptu