Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuřecí plátky s luštěninami, bramborem a bazalkou

Nabízíme vám syté a výborné jídlo, kde pečené kuřecí maso doplňují luštěniny, mrkev a brambor. Dochuťte čerstvými bazalkovými listy a extra panenským olivovým olejem a můžete si být jistí, že jídlo bude živinami přímo nadupané!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ViktorBrecka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba přípravy luštěnin

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba přípravy luštěnin )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie754 759 kJ /
180 394 kcal
Bílkoviny40 859,50 g
Tuky1 753,90 g
Vláknina79,30 g
Cholesterol 96,25 g
Sodík 96,47 g
Sůl245,40 g
Sacharidy253,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách a fazole zvlášť propláchneme, namočíme na 4 hodiny. Následně je odděleně uvaříme do měkka v neslané vodě. Pokud se na obalu luštěnin uvádí propláchnutí, máčení a vaření, řiďte se pokyny výrobce. Krok 2: Keramickou zapékací mísu vytřeme řepkovým olejem, na její dno vložíme hrách i fazole, rovnoměrně promísené. Vše ještě trochu pokapeme řepkovým olejem a přidáme nahrubo nakrájenou nevařenou mrkev. Oloupeme brambory a uvaříme zvlášť. Krok 3: Kuřecí maso lehce osolíme, opepříme z obou stran a položíme do zapékací keramické mísy na směs hrášku, fazolí a mrkve. Krok 4: Pečeme cca 60-120 minut maximálně na 180 °C. Maso otáčíme každých 30 minut tak, aby bylo rovnoměrně propečené z obou stran. Krok 5: Nakrájíme si čerstvou bazalku najemno. Krok 6: Jakmile máme upečené maso na směsi a brambory jsou uvařené, servírujeme. Na talíř maso dohromady se směsí a ještě zvlášť brambory rozkrojené na polovinu. Krok 7: Brambory a směs ochutíme extra panenským olivovým olejem a bazalkou.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 26. 11. 2023

Poznámka autora ViktorBrecka

Teplotu trouby nastavujeme mírně pod počátek rámce kouřového bodu oleje, který uvádí výrobce oleje.

Základ na kterém budete péct kuřecí maso může být pestřejší, ale fazole i hrášek mají jemnou a neutrální chuť, do kterého se uvolní vůně mrkve i masa a následně je dochutí olivový olej a bazalka. Snad zdravý, jednoduchý i chutný recept. Dejte vědět na toto téma. Díky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuřecí plátky s luštěninami, bramborem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRLZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuřecí plátky s luštěninami, bramborem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yRLZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kuřecí, brambory, hrášek, fazole, mrkev, olej řepkový, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu