Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové řízky s křenem

Není pravidlem, že řízky musí být jen z masa. Vyzkoušejte křupavé řízky z kedlubny, jejichž chuť vás určitě příjemně překvapí. Plátky jsou navíc potřené křenem, který jim dodá ten správný říz.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dianaberkyova Dianaberkyova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie973 kJ /
233 kcal
Bílkoviny16,24 g
Tuky7,92 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 582 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy18,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme, pokrájíme na plátky a krátce je povaříme v osolené vodě, aby řízky z nich nebyly příliš tuhé. Krok 2: Poté kedlubny vyjmeme, necháme malinko vychladnout. Krok 3: Plátky z obou stran potřeme Křeníkem a obalíme v trojobalu. Krok 4: Kedlubnové řízky osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Jak smažit zdravěji

Zveřejněno 29. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové řízky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrMl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové řízky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kedlubna, křeník, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu