Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové preclíky

Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z jednoduchého těsta ochuceného kakaem a vanilkovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacaaba

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 plechy

4plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 458 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny56,13 g
Tuky65,57 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy411,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto můžeme připravit v robotu, ale i ručně, pokud ho hodně propracujeme. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a tukem, přidáme kakao a vanilkový cukr. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici. Krok 3: Naporcujeme ho na menší části a vyválíme nudli, kterou nařežeme na cca 12cm kousky, ze kterých vytváříme preclíky. Krok 4: Pokládáme je na pečicí papír s dostatečným rozestupem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Krok 5: Pečeme asi 20 minut. Po zchladnutí uchováváme v chladu, aby změkly.

Zveřejněno 29. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRroY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRroY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pěkný a jednoduchý recept :yes:

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, tuk, vejce, kakao, prášek do pečiva, cukr vanilkový, mléko, vejce

Přidat fotografie receptu