Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso trochu jako Stroganov

Křehké nudličky z hovězí roštěné, připravované se smetanovou omáčkou s žampiony a kyselými okurkami, jsou volně inspirované ruským pokrmem Stroganov. Maso se bude díky dlouhému dušení na jazyku krásně rozpadat a přesto si zachová svoji skvělou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvanDunda IvanDunda

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie800 kJ /
191 kcal
Bílkoviny1,58 g
Tuky16,62 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci na rozpáleném tuku necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Krok 3: Dále přidáme víno a vaříme za občasného míchání 10 minut bez pokličky. Krok 4: Zalijeme trochou horké vody, přidáme Masox a hořčici. Dusíme pomalu pod pokličkou asi 1 hodinu. Krok 5: Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou okurku a žampiony. Zlehka vmícháme smetanu a provaříme. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s americkými brambory, hranolky, nebo bramborovou kaší.

TIP: Co se dá připravit z hovězího masa?

Zveřejněno 2. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso trochu jako Stroganov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68BmL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso trochu jako Stroganov

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68BmL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, cibule, okurky sterilované, žampióny, víno červené, hořčice, sádlo, masox, smetana sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu