Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka v pivní marinádě

U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a po upečení jsou žebírka naprosto lahodná. Hodí se na oběd i na party pohoštění.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby marinování

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 912 kJ /
457 kcal
Bílkoviny4,63 g
Tuky27,07 g
Vláknina3,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,70 g
Sacharidy46,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme hořčice, med, grilovací koření, rozmarýn, tymián, česnek, papriku, olej a metlou promícháme. Krok 2: Přilijeme pivo, promícháme a porce žebírek v marinádě obalíme. Necháme přes noc uležet v chladu. Krok 3: Přendáme do pekáče a upečeme doměkka.

TIP: Tipy, co připravit k občerstvení na silvestrovský stůl

Zveřejněno 3. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0Km

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0Km

Komentáře (6)

Eja57: na konci výčtu surovin ho vidím. Ty ne? :-O

V surovinách na marinádu chybí pivo. Kolik a jaké nejlépe?
:-K

Marie Svarcova: moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: pivní marináda je fakt skvělá, dobře jsi navařila :-K

veronika_straka: :-K:-K:-K:-K:-K

:-8 tuhle marinádu přesně dělám na trhané maso, je fakt nejlepší

Suroviny:
žebra vepřová, hořčice dijonská, hořčice hrubozrnná, med, olej, rozmarýn sušený, tymián sušený, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, pivo světlé

Přidat fotografie receptu