Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené flíčky se zelím hlávkovým

Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 064 kJ /
2 644 kcal
Bílkoviny76,31 g
Tuky107,47 g
Vláknina26,10 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,42 g
Sacharidy329,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hlávky zelí vyřízneme opatrně košťál, odebíráme postupně listy do požadované váhy. Krok 2: Listy zelí poskládáme na sebe a velkým nožem nebo sekáčkem nařežeme na tenké nudličky do větší misky. Poté osolíme špetkou soli a prohněteme rukou, aby zelí změklo necháme stát stranou cca 30minut. Krok 3: Do větší hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo a slaninu osmažíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme vymačkané zelí a opékáme za častého obracení velkou lžící do zlatavé barvy (nesmí se připálit). Krok 4: Současně ve velkém hrnci dáme vařit dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny domácí jak jsme zvyklé, koupené dle návodu na obalu (cca 7 minut). Krok 5: Zapneme troubu na 170 °C. Zapékací pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Uvařené flíčky přecedíme, dáme do mísy a důkladně promícháme s opečeným zelím. Krok 6: Přendáme do připraveného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci (volitelně) a dáme péct na cca 20 minut, pak zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme do zlatavé barvy. Krok 7: Podáváme samotné nebo s nakládanou zeleninou. Flíčky promíchané s opečeným zelím jsou výborné i nezapečené a bez vajec, jako rychlá varianta pokrmu.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 4. 12. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Ze zelí vyřízneme tvrdý střed a postupujeme až do požadované váhy odebíráním listů. Zbylá menší hlávka zelí vydrží pak mnohem dále než půlka nebo čtvrtka zelí, kterou bychom odkrojili a zabalili do fólie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky se zelím hlávkovým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6NE9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené flíčky se zelím hlávkovým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6NE9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-) děkuji za komentář - kousek je málo :-D já to mám moc ráda i nezapečené :-K krásný den

Zrovna mi čeká v ledničce kousek zelí. Dnešní večeře budou flíčky! Děkuji za tip!:-*

Suroviny:
těstoviny flíčky, zelí bílé, sádlo, slanina, sůl, cukr, pepř, vejce, sádlo, strouhanka

Přidat fotografie receptu