Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný Camembert z horkovzdušné fritézy

Milovníci smaženého sýra zbystřete! Můžete si s pomocí moderní techniky dopřát svoje oblíbené jídlo ve zdravější formě. Horkovzdušná fritéza připraví najednou sýr i brambory na přílohu a to bez zbytečného tuku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 426 kJ /
341 kcal
Bílkoviny4,35 g
Tuky11,32 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy53,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomerančovou šťávu malinko ohřejeme a rozpustíme v ní med. Přidáme zázvorovou šťávu, promícháme a necháme vystydnout. Krok 2: Marinádu natáhneme do marinovací jehly a šikmými vpichy ji z vrchní části napícháme do sýrů. Krok 3: Kus alobalu o délce 80 cm přeložíme a vytvarujeme s ním děrovaný koš fritézy pro snadnější manipulaci s hotovým jídlem. Okraje přehneme malinko dovnitř koše. Krok 4: Brambory nakrájené na čtvrtky dáme do misky s mírně osoleným olejem. Nejlépe pomocí rukou brambory v oleji obalíme a naskládáme vedle sebe do fritézy na alobal. Krok 5: Na brambory položíme oba sýry a koš zasuneme do přístroje. Teplotu nastavíme na 175 °C, minutník na 8 minut a přístroj zapneme. Krok 6: Po zaznění signálu koš z fritézy vytáhneme a opatrně vyndáme alobal s jídlem. Krok 7: Porce rozdělíme na talíře a podáváme posypané zelenou bylinkou. Můžeme přidat oblíbený dip, nebo sladkou chilli omáčku.

TIP: Jak připravovat pokrmy v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 10. 12. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Brambory mi zbyly z předešlého dne.

Šťávu ze zázvoru dobře vymačkáme, když na jemném struhadle nastrouhaný kousek zázvoru protlačíme lisem na česnek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný Camembert z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlDk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný Camembert z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlDk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hella: Helenko děkuji Ti:-KI chuťově byl sýr moc dobrý:-8

Na talíři to vypadá moc hezky. :-K<3

Suroviny:
sýr camembert, brambory, olej, sůl, šťáva pomerančová, šťáva zázvorová, med, bylinky zelené, omáčka chilli sladká

Přidat fotografie receptu