Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky se sušenými rajčaty a mozzarellou

Rychlá a jednoduchá hotovka z hovězího masa, která se hodí k nedělnímu obědu nebo večeři. Hovězí maso potřebuje delší dobu dušení, aby bylo měkké. Pro urychlení je dobré použít papiňák, hovězí maso je do půl hodiny měkoučké!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

@.jarda11

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 784 kJ /
904 kcal
Bílkoviny39,48 g
Tuky58,57 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 601 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy49,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou, mozzarellou, sušenými rajčaty a stočíme v závitky. Upevníme jehlou či nití. Krok 2: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme závitky osmahneme je ze všech stran.
Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 45 minut. Měkké závitky vyjmeme a uchováme v teple. Krok 3: Šťávu zahustíme hladkou moukou a provaříme 20 minut. Vrátíme zpět závitky bez jehly a nití.
Podáváme se šťouchaným bramborem

TIP: Způsoby zahušťování polévek, omáček a zeleniny - rady a tip

Zveřejněno 10. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky se sušenými rajčaty a mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmXW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky se sušenými rajčaty a mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmXW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plátek hovězí, slanina anglická, cibule, rajče sušené v oleji, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý, vývar hovězí, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu