Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný banana bread

Zralé banány v těstě zaručí vláčnost, přirozenou sladkost a ještě i kyprost. Můžete tak spotřebovat přezrálé kousky ovoce, které už nelákají k přímé konzumaci. Vyzkoušejte tento moučník připravit, budete se k němu rádi vracet.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Domak

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 770 kJ /
2 335 kcal
Bílkoviny38,22 g
Tuky62,07 g
Vláknina14,85 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 3,41 g
Sůl0,21 g
Sacharidy399,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Krok 2: V jiné misce si rozšleháme vejce, přidáme mouku se sodou, cukr a následně banány s máslem. Všechno důkladně zamícháme. Krok 3: Vymažeme si máslem formu na chlebíček (například srnčí hřbet), vysypeme moukou. Krok 4: Těsto nalejeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.

TIP: Jak zužitkovat přebytečné banány

Zveřejněno 12. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný banana bread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82MWW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný banana bread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82MWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Skvělý rychlý recept. Dobrota :-8

Marie Svarcova: tak určitě vyzkoušej;-) a díky:-K

:-)<3:yes::yes: recept i provedení se mi líbí :-K

Suroviny:
banán, máslo, vejce, mouka hladká, soda jedlá, cukr krystal

Přidat fotografie receptu