Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,63 g |
Tuky | 55,10 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 21,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem.
Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi.
Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky.
Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme.
Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut.
Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí.
Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Moje poznámka
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 54 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)