Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubce z Volyně

Holubce, golubki, golubce, nebo i holoubky - pod těmito názvy můžeme potkat velmi chutné jídlo. Masová směs podušená v zelném, vinném či kapustovém listu může být chutným hlavním jídlem i vynikajícím předkrmem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MyslivecZ

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 249 kJ /
4 601 kcal
Bílkoviny306,68 g
Tuky353,25 g
Vláknina23,38 g
Cholesterol 1,89 g
Sodík 27,33 g
Sůl67,44 g
Sacharidy44,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí vaříme celou, až půjdou listy z hlávky odlupovat. Přes noc je naložíme do slané a teplé vody, aby ještě změkly. Případné zbylé malé listy použijeme při vaření na dno tlakového hrnce. Krok 2: Do větší nádoby nameleme dohromady bůček a plec, přidáme vejce, česnek a cibuli. Vše umeleme dohromady a přidáme rýži. Všechno doplníme vodou a důkladně promícháme. Krok 3: Posypeme celou plochu v míse solí a jednou tenkou vrstvou mletého pepře. Znovu všechno promícháme a plníme připravenou směsí zelné listy. Na dno tlakového hrnce položíme prázdné listy zelí a na ně pokládáme zabalené holubce. Na vrch opět položíme volné listy. Krok 4: Hrnec doplníme vodou s octem. Vaříme zhruba půl hodiny, poté vodu slijeme a necháme odkryté vychladnout. Hotové holubce je nejlépe nechat 2-3 dny odležet v chladnu aby se chuť dokonale rozležela.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 21. 12. 2023

Poznámka autora MyslivecZ

Den předem přípravujeme listy ze zelné hlávky. Toto jídlo vaříme více než 50 let, ale jen jednou ročně jako předkrm ke Štědrovečerní večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce z Volyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6zGQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce z Volyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6zGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, bůček vepřový, plecko vepřové, rýže předvařená, česnek, cibule, vejce, sůl, pepř mletý, voda, voda, ocet

Přidat fotografie receptu