Holubce z Volyně
Holubce, golubki, golubce, nebo i holoubky - pod těmito názvy můžeme potkat velmi chutné jídlo. Masová směs podušená v zelném, vinném či kapustovém listu může být chutným hlavním jídlem i vynikajícím předkrmem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 249 kJ / 4 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,68 g |
Tuky | 353,25 g |
Vláknina | 23,38 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 27,33 g |
Sůl | 67,44 g |
Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí vaříme celou, až půjdou listy z hlávky odlupovat. Přes noc je naložíme do slané a teplé vody, aby ještě změkly. Případné zbylé malé listy použijeme při vaření na dno tlakového hrnce.
Krok 2: Do větší nádoby nameleme dohromady bůček a plec, přidáme vejce, česnek a cibuli. Vše umeleme dohromady a přidáme rýži. Všechno doplníme vodou a důkladně promícháme.
Krok 3: Posypeme celou plochu v míse solí a jednou tenkou vrstvou mletého pepře. Znovu všechno promícháme a plníme připravenou směsí zelné listy. Na dno tlakového hrnce položíme prázdné listy zelí a na ně pokládáme zabalené holubce. Na vrch opět položíme volné listy.
Krok 4: Hrnec doplníme vodou s octem. Vaříme zhruba půl hodiny, poté vodu slijeme a necháme odkryté vychladnout. Hotové holubce je nejlépe nechat 2-3 dny odležet v chladnu aby se chuť dokonale rozležela.
Zveřejněno 21. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Moje poznámka
Holubce z Volyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zGQ
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 3 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 3 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 13 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 16 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 18 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 18 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 18 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
bůček vepřový,
plecko vepřové,
rýže předvařená,
česnek,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
voda,
ocet
Komentáře