Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na zelí pečená v pečence

V dnešní době už máme v kuchyni mnoho pomocníků, co nám usnadní přípravu pokrmu. Jedním takovým je pečicí nádoba, kterou použijeme i v tomto receptu. Osolená stehna jsou upečena na základu ze zelí a jablka. Maso tak zůstane dokonale šťavnaté.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 831 kJ /
1 394 kcal
Bílkoviny14,03 g
Tuky124,99 g
Vláknina22,35 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 7,53 g
Sůl18,80 g
Sacharidy43,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a jablko oloupeme. Z jablka odstraníme jádřinec a společně ho s cibulí a slaninou nakrájíme nadrobno. Krok 2: Kysané zelí scedíme, ochutnáme a pokud je hodně kyselé, v sítku ho malinko propláchneme vodou. Krok 3: Zelí a nakrájené suroviny dáme na dno nádoby pečenky a podle chuti přidáme trochu cukru. Promícháme a nahoru položíme osolená stehna. Krok 4: Stehna posypeme kmínem, na pečenku dáme víko a pečeme 70 minut. Během pečení stehna mašlovačkou 2-3x potřeme olejem se solí. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 22. 12. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud někomu vadí zelí ochucené jablkem a slaninou, tak nedá. My to máme rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na zelí pečená v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2kj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na zelí pečená v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2kj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ivusa: Ivuš děkuji:-KU nás v bytě pod střechou je to za trest v létě používat klasickou troubu:-(Do HF mi vejdou jen 2 porce a tak jsem se v tom letošním vedru konečně rozhoupala k Pečence i já;-)

Krásný receptik <3 taky jsem si koupila Pečenku v létě, hlavně kvůli tvaru a taky proto abych v těch letních vedrech nemusela pouštět troubu .A jsem s ní velmi spokojená.

kimlo: Jsem ráda,že recept zaujal,děkuji:-KS remoskou nemám zkušenosti,ale myslím si,že princip pečení bude stejný:yes:Mám ji teprve od léta a byla jsem na vážkách,jestli koupit remosku nebo eta pečenku,ale zvítězil čtvercový tvar:-)

kimlo: S remoskou budete určitě spokojený, je to moc dobrá a hlavně úsporná "věcička" do kuchyně.

Páči sa mi to, použijem nedávno kúpenú remosku

Merylas: Maruško,děkuji Ti:-KJá jsem si pečenku oblíbila a ráda v ní peču.V zelí slaninu také nemusím mít,ale manžel to má rád,co bych pro něj neudělala:-)

Moc hezký recept s krásnou fotkou. :yes:<3 Taky velmi podobně dělávám, na kuře jen sůl a kmín jako tady v receptu a do zelí jen cibuli a případně malinko cukru. Jablíčko tam bude moc fajn a slanina na vůni taky. Já už spíš bez ní. :-) Je to takový bezpracný a moc dobrý oběd, chutná nám i s kynutým knedlíkem.:yes::-K

Suroviny:
stehno kuřecí, zelí kysané, slanina anglická, cibule, jablko, kmín celý, sůl, cukr, olej, sůl

Přidat fotografie receptu