Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, vysušíme, pořádně podle chuti osolíme, nejlepší je sůl zvenku i zevnitř vetřít a zase podle chuti posypeme kmínem zevntř i zvenku.
Krok 2: Jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců, pomeranč oloupeme a také rozdělíme na čtvrtky.
Krok 3: Jablkem a pomerančem vyplníme břišní dutinu, vyplatí se z obou stran zašít, já používám malé jehly na špízy.
Krok 4: Kachnu položíme do hrnce na záda, kdo chce může jí svázat nohy, přikryjeme poklicí, nastavíme teplotu hrnce na 90 st. a zapneme.
Krok 5: Pomalý hrnec necháme pracovat zhruba 4 hodiny, záleží na velikosti kachny.
Krok 6: Kachnu vyndáme z hrnce na plech, vyškrábneme z břišní dutiny rozpečené ovoce a kachnu naporcujeme, porce necháme na plechu kůží nahoru a na cca 10 minut dáme do trouby pod horní gril aby se udělala křupavá kůrka.
Krok 7: Mezitím slijeme vypečené sádlo, vypečenou št'ávu s rozpečeným ovocem a trochou sádla rozmixujeme nejlépe tyčovým mixerem na omáčku.
Krok 8: Podáváme nejlépe s červeným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem
Zveřejněno 23. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Moje poznámka
Kachna v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmp2
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kachna,
jablko,
pomeranče,
kmín celý,
sůl
Komentáře