Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé dalamánkové bagety

Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu tmavší barvu a je nepatrně poznat i na chuti. Bagety jsou kypré, voňavé a moc dobré.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 235 min Doba přípravy: 210 min Doba tepelné úpravy: 25 min

235 min (210 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 085 kJ /
2 888 kcal
Bílkoviny63,55 g
Tuky63,59 g
Vláknina37,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy496,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme hodinu kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto. Krok 3: V zavřené pekárně necháme těsto hodinu kynout, pak ho vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Krok 4: Z každého vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme bagety. Krok 5: Bagetky necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 25 minut). Krok 6: Upečené bagety necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 26. 12. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQx6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé dalamánkové bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: pokud vyzkoušíš, ať se povedou! :-K

:-)<3:yes::yes: vypadají úžasně, také ukládám a určitě udělám , díky za recept :-K

Ivi, vypadají moc dobře. :yes: Prozatím recept ukládám a určitě dojde na vyzkoušení. :-K

Suroviny:
melta, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, melta, olej, sůl, kmín drcený, brambory, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu