Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky pečené v zelenině

V létě sklízíme dozrálou zeleninu a můžeme ji uchovat v mrazáku na další použití. To se nám naskytne v případě tohoto receptu na pečené vepřové maso. Plátky masa okořeníme a společně se zeleninou upečeme. Skvělou přílohou je pak bramborová kaše.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 95 min

105 min (10 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 072 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny217,56 g
Tuky63,30 g
Vláknina14,88 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy49,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu připravujeme do mrazáku během léta, kdy dozrává za plného slunce. Očištěné papriky nakrájíme na silnější proužky rozložíme v jedné vrstvě na plech s pečicím papírem a zmrzlé poté ukládáme do uzavíratelných sáčků a dáme do mrazáku. Krok 2: Očištěná zralá, ale tvrdá, rajčata nakrájíme na silnější plátky a zmrazíme. Poté uložíme zvlášť také do sáčku a skladujeme v mrazáku. Krok 3: Maso očistíme, osušíme, nakrájíme na plátky cca 2 cm široké, osolíme, okořeníme dle chuti a naskládáme střídavě do hlubokého pekáče nebo plechu vymazaného sádlem nebo olejem. Přidáme rajčatovou pastu nebo protlak a podle kyselosti špetku cukru. Krok 4: Podlijeme vodou a dáme péct zakryté do vyhřáté trouby na 160 °C. Pečeme cca 60 minut, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, pórek na čtvrtkolečka, papriky, rajčata a vše promícháme a podlijeme pivem. Krok 5: Zvýšíme stupně tepla na 180 °C a pečeme ještě 20-30 minut podle potřeby k změknutí masa. Poté odkryjeme a měkké maso dopečeme ještě pár minut na 200 °C na barvu. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo s chlebem.

Zveřejněno 2. 1. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zdroj : Recept mám od dcery, dělává toto z většího množství zpravidla pro více lidí, úprava je na 4-5 porcí podle toho zda podáváme s bramborami nebo chlebem a podle chuti strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky pečené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZY6R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky pečené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZY6R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: :-)Děkuji Romanko, Přeji hodně zraví, štěstí. pohody a úspěchů v novém roce Tobě i celé rodině,:-K

Moc dobře jsi uvařila, skvělé jídlo :-K:yes::yes:

veronika_straka: :-) děkuji za komentář, ano je to recept, který si každý může udělat podle své chuti a čím více porcí se dělá tím je lepší. :-K Přeji krásný den , hodně zdraví, štěstí i pohody v novém roce, :-K

<3 :-8 u nás se tento stejný recept dělá avšak s kuřecím masem (většinou stehna) a ano, pokaždé musí být bramborová kaše :-)

Suroviny:
maso vepřové, sůl, koření, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření grilovací, pasta rajčatová, cukr, sádlo, cibule, pórek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá žlutá, rajče, pivo světlé

Přidat fotografie receptu