Guláš z multifunkčního hrnce
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s přípravou guláše se jistě poradíte i s klasickým hrncem na sporáku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 719 kJ / 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,24 g |
Tuky | 13,14 g |
Vláknina | 14,61 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlem vymažeme (popř. olejem) multifunkční hrnec. Dáme program "restování" a na rozehřátý tuk vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 2: Přidáme na kostky (cca 2,5x2,5 cm) nakrájené hovězí maso a restujeme až se zatáhne, osolíme a opepříme, přidáme kmín, rajský protlak a sladkou mletou papriku. Pak už jen necháme zpěnit. Můžeme přidat hned i třený česnek a majoránku, ale přidat je můžeme klidně až na konci vaření.
Krok 3: Vypneme režim "restování", přidáme najemno nastrouhané brambory kvůli zahuštění a zalejeme vývarem.
Krok 4: MH zakryjeme poklicí, dáme na program "tlakové vaření" a ručně nastavíme 45 minut.
Krok 5: Po uplynutí 45 minut hrnec vypneme a vypustíme páru ventilem (opatrně) a můžeme hned servírovat. Jako příloha se hodí nejlépe knedlík.
Zveřejněno 6. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z multifunkčního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PnE
Moje poznámka
Guláš z multifunkčního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PnE
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
vývar hovězí,
brambory,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
protlak rajčatový,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
chilli
Komentáře