Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 707 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,50 g |
Tuky | 148,70 g |
Vláknina | 15,89 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,85 g |
Sacharidy | 31,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, petržel a celer nakrájíme na plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V multifunkčním hrnci orestujeme slaninu, přidáme sádlo. Na tomto podkladu opečeme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a zarestujeme i maso. Krok 3: Orestované maso osolíme, zasypeme kořením, přidáme paprikovou pastu i protlak. Podlijeme troškou vývaru (do 2/3 ponořeného masa) a spustíme tlakový program po dobu 35 minut. Krok 4: Po uplynutí programu zkontrolujeme měkkost masa, případně můžeme pár minut programu přidat (záleží na stáří zvířete). Zahušťovat není potřeba. Cibule se zeleninou a výpekem maso dostatečně zahustí. Poté můžeme servírovat s vhodnou přílohou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V multifunkčním hrnci orestujeme slaninu, přidáme sádlo. Na tomto podkladu opečeme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a zarestujeme i maso. Krok 3: Orestované maso osolíme, zasypeme kořením, přidáme paprikovou pastu i protlak. Podlijeme troškou vývaru (do 2/3 ponořeného masa) a spustíme tlakový program po dobu 35 minut. Krok 4: Po uplynutí programu zkontrolujeme měkkost masa, případně můžeme pár minut programu přidat (záleží na stáří zvířete). Zahušťovat není potřeba. Cibule se zeleninou a výpekem maso dostatečně zahustí. Poté můžeme servírovat s vhodnou přílohou.
Zveřejněno 6. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
Moje poznámka
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 22 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
slanina uzená,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
sůl,
koření na divočinu,
hořčice,
pasta papriková,
protlak rajčatový,
vývar masový
Komentáře (4)