Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové rohlíčky

Škvarky jsou velmi oblíbenou pochutinou v našich končinách. Přidejte je do těsta a pochutnejte si na skvělých rohlíčcích. Kynuté sádlové těsto ochutíme nadrobno nakrájenými škvarečky, smotáme do rohlíčků a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 612 kJ /
3 731 kcal
Bílkoviny90,88 g
Tuky205,49 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 7,12 g
Sůl17,61 g
Sacharidy371,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience, kromě škvarků a sádla, v pořadí prvně tekuté a pak suché, dáme do robotu a vymícháme v hladké těsto. Sádlo do robotu přidáme až se spojí všechny ingredience. Krok 2: Škvarky nakrájíme na drobné kousky a před koncem hnětení těsta je přidáme do robotu. Krok 3: Těsto necháme cca 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kusů. Každý kousek vyválíme do trojúhelníčku a motáme od nejširší strany ke špičce, do tvaru rohlíku. Opět necháme kynout na pečicím papíře asi 20 minut. Krok 4: Před pečením je potřeme vajíčkem a vložíme do rozpálené trouby na 190 °C na 15-17 minut (záleží na tom, jak komu peče trouba). Rohlíky před pečením můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem. Záleží na chuti.

TIP: Návod na přípravu domácích škvarků

Zveřejněno 6. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrwg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jednou za čas si taky vyškaříme sádlo, ale škvarky se mi nějak z lednice vytratí<3jsme dva, tak jich moc není;-) Je pravda, že pečivo se solí vlhne, jíme je jako první a dělám jen pár kousků na chuť.

Jak už tady zaznělo, taktéž škvařím sádlo doma. Pečivo se sádlem a navíc i se škvarky je moc chutné. Pokud posypávám hrubozrnnou solí na povrchu, tak dávám o trošku méně soli do těsta. Jedinou nevýhodou je, že pokud se pečivo nesní v den upečení, tak pak při uložení sůl na povrchu zvlhne.

:-)<3:yes::yes: kupuji syrové sádlo, vyškvařím a mám vždy škvarky i výborné sádlo . Rohlíčky máme rádi, :-K

Domácí škvarky nemám, ale kupuji si je u řezníka i na pagáčiky<3

<3 :-D rohlíčky vypadají báječně, jakmile budou škvarky, pustím se do pečení

Suroviny:
mouka hladká, voda, cukr, sůl, droždí, sádlo, škvarky, vejce

Přidat fotografie receptu