Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vytuněný buřtguláš

Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadekGuru RadekGuru

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 569 kJ /
1 331 kcal
Bílkoviny39,15 g
Tuky12,60 g
Vláknina50,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,01 g
Sůl12,00 g
Sacharidy219,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme. Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí. Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet. Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.

TIP: Jak připravit různé druhy guláše

Zveřejněno 11. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vytuněný buřtguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0mL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vytuněný buřtguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0mL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Přiznám se, že na mě je tam toho různého koření a ještě navíc Masoxu hodně. Ale jak se říká, proti gustu.....:-) Jinak mletou papriku bych přihodila v začátku do tuku, zároveň s gulášovým kořením. :-K Moc hezké fotografie. :yes:

Suroviny:
sádlo, cibule, česnek, špekáček, brambory, zelí bílé, pivo světlé, vývar masový, masox hovězí, protlak rajčatový, kečup sladký, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, koření gulášové, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření houbová variace, květ muškátový, kurkuma, majoránka čerstvá

Přidat fotografie receptu