Vytuněný buřtguláš
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 50,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,01 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 219,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme.
Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí.
Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet.
Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Moje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 6 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 8 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 59 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 1 hodinou
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Koření do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
špekáček,
brambory,
zelí bílé,
pivo světlé,
vývar masový,
masox hovězí,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
koření gulášové,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
koření houbová variace,
květ muškátový,
kurkuma,
majoránka čerstvá
Komentáře (1)