Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní svařák z francouzského likérového vína

Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění krve v těle. Pocit tepla dodává i přidané koření: skořice, hřebíček, badyán.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Brodequin

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 20 min

22 min (2 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie322 kJ /
77 kcal
Bílkoviny0,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si suroviny - u pomeranče a citronu odkrojte kůru. Pro tento rychlý svařák to asi nebude problém, ale při dlouhém louhování by mohl svařák zhořknout. Krok 2: Nalijte do kastrůlku 100 ml vody a 100 ml Pineau des Charentes. Doporučuji tmavší, plnější a sladší Pineau. Přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Krok 3: Hned jak začne svařák bublat (nebo těsně před začátkem varu), stáhněte na minimum a přikryjte pokličkou. Nechte ohřívat minimálně 15 minut. Pokud nechcete nechat dojít svařák až k bodu varu, ohřívejte do 70 °C alespoň 20 minut.

TIP: Jak svařit víno na hřejivý svařák- rady a tipy

Zveřejněno 21. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní svařák z francouzského likérového vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0Py

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní svařák z francouzského likérového vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0Py

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koření hřebíček, skořice, citron, pomeranče, víno, voda, badyán

Přidat fotografie receptu