Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daněk v trávě

Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ing.zdenek.trojan@seznam.cz

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 24 hodin marinování

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 710 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny67,39 g
Tuky65,71 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 1,37 g
Sůl2,91 g
Sacharidy85,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat. Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas. Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu. Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.

TIP: 6 podmínek úspěchu při zpracování zvěřiny: Poradíme, na co si dát pozor

Zveřejněno 25. 1. 2024

Poznámka autora ing.zdenek…

Částečně jsem použil recept na pórkový špenát. uživatele mika59, jemuž děkuji za inspiraci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daněk v trávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MV8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daněk v trávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MV8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: také máme rádi zvěřinu, recept se mi líbí a název je trefný ;-) :-K

Daňčí maso je lahůdka! V téhle verzi musí být mňamózní!:-*

Suroviny:
maso, šťáva citronová, omáčka rybí, víno červené suché, ananas, olej řepkový, špenát listový, pórek, cibule, ghee, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, bobkový list, brambory, vejce, rajče cherry

Přidat fotografie receptu