Daněk v trávě
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 710 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,39 g |
Tuky | 65,71 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 2,91 g |
Sacharidy | 85,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat.
Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas.
Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu.
Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Moje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 4 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 18 minutami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 23 minutami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 43 minutami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 1 hodinou
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 2 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 2 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 2 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 2 hodinami
Fazolky v sýrové omáčce
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
maso,
šťáva citronová,
omáčka rybí,
víno červené suché,
ananas,
olej řepkový,
špenát listový,
pórek,
cibule,
ghee,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
bobkový list,
brambory,
vejce,
rajče cherry
Komentáře (2)