Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými hrnkovými knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 160 min

190 min (30 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 750 kJ /
2 569 kcal
Bílkoviny66,85 g
Tuky131,86 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 847 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,43 g
Sacharidy271,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce omyjeme a vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a jednu celou cibuli. Uvaříme doměkka, koření, cibuli a srdce vyjmeme. Vývar budeme potřebovat do omáčky. Krok 2: Na másle zpěníme oloupanou nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené srdce, chvíli restujeme, pak podlijeme vývarem, povaříme a přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, provaříme 30 minut. Podle chuti dosolíme a přidáme plátek másla. Krok 3: Mezitím připravíme knedlíky. Ze 2 bílků ušleháme sníh. Mouku promícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky a zalijeme mlékem. Rohlíky necháme chvíli nasáknout, pak přidáme žloutky, petrželku a nakonec vmícháme sníh. Krok 4: 4 hrnky vymažeme olejem a naplníme do 3/4 těstem, protože těsto se zvedne. Hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Pak přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou.

TIP: Jak zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 28. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0WR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0WR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: velmi dobré, také máme rádi i hrnkové knedlíky :-K

Suroviny:
srdce vepřové, smetana 33%, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, cibule, sůl, pepř mletý, mouka hladká, máslo, mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, rohlík, petrželka, olej

Přidat fotografie receptu