Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarský jogurtový chléb

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se nedrobí a při správném uchovávání vydrží měkký i několik dnů.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miras64 Miras64

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 35 min

125 min (90 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 bochník

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 878 kJ /
1 883 kcal
Bílkoviny56,96 g
Tuky23,43 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,06 g
Sacharidy348,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte suroviny na kvásek v misce, zakryjte a nechte vzejít cca 20 minut. Krok 2: Pak ke kvásku přidejte ostatní suroviny, vymíchejte těsto a nechte je kynout cca 30 minut, nebo pokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 3: Těsto následně propracujte a natvarujte do ošatky. Nechte kynout cca 40 minut. Předehřejte troubu na 235 °C. Krok 4: Pečte cca 35 minut (každá trouba peče jinak). Do trouby při pečení vložte předem žáruvzdornou misku s vodou. Krok 5: Upečený chleba vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.

TIP: Jak uchovat chléb a pečivo co nejdéle čerstvé

Zveřejněno 28. 1. 2024

Poznámka autorky Miras64

Vody do těsta jsem dala cca 185 ml (místo 170 ml) každá mouka je jiná. Místo drceného kmínu jsem dala kmín celý, misku s vodou jsem nedávala.

Přeji dobrou chuť a podávejte s láskou.

Tento chleba pečou v ZŠ v Jablonci nad Nisou, takže recept není můj. Ale za mě je výborný, nej co jsem kdy pekla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarský jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gWR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarský jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)

TOP chleba, peču podle origo receptu ZŠ Jablonec nad Nisou. Opravdu výborný a vláčný vydrží skoro týden. Déle nevydržel, snědli jsme ho podstatxě dříve. <3

Výborný chléb, který vydrží vláčný. Peču podle receptu ZŠ Jablonec nad Nisou.

Suroviny:
voda, cukr, droždí, mouka hladká, mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, jogurt bílý, sůl, olej, kmín drcený

Přidat fotografie receptu