Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškové vafle

Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete přidat ovoce a dál zdobit dle své chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 939 kJ /
1 658 kcal
Bílkoviny68,88 g
Tuky27,04 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 764 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy278,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh na na chvíli ho odložíme.
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko a mouku a ostatní suroviny. Krok 2: Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Hrušku vmícháme do těsta a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Vaflovač rozpálíme, vkládáme do něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.

TIP: Jak upéct vafle

Zveřejněno 28. 1. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Chutnají skvěle samotné, ale můžete si je vylepšit ještě hruškovou zavařeninou, šlehačkou, čokoládou atd. podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jWj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jWj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

ZuzanaBrozova: Tak raději opravím množství mouky v receptu. Ale mě se povedly. Asi záleží i na mouce. Děkuji :-K

RubyRom: testo na vafle je vždy hustší než na palačinky

ZuzanaBrozova: tak to je mi divné, těsto má být husté jako na palačinky , tak jsem ho také měla . Jak vidíte na fotce , výsledek je v pořádku. Takže tomu nerozumím. :-K

Prosím, tak tenhle recept nedělejte. Silene řídké testo, musela jsem pridat chia a ovesne vlocky aby to vůbec fungovalo

Marie Svarcova: :-K:-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: krásné , s hruškovou marmeládou budou výborné :-K

Suroviny:
bílek, žloutek, sůl, cukr, mouka hladká, mléko, hruška, skořice mletá, kůra citronová

Přidat fotografie receptu