Jemné a šťavnaté kuřecí maso v pikantní kari omáčce
Tato omáčka se skvěle hodí na osmažené kuřecí maso, je vynikající s těstovinami, hranolky i rýží. Můžete ji připravit i k vepřovému masu, její neodolatelná chuť a vůně vás dostane!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,03 g |
Tuky | 13,97 g |
Vláknina | 7,46 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 422 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 23,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné a osušené kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a maso prudce opečeme za všech stran, přidáme jemně nasekaný česnek a chilli, mícháme a necháme rozvonět.
Krok 2: Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, obě pasty a kari. Promícháme a po minutě restování podlijeme vroucí vodou dle potřeby.
Krok 3: Povaříme cca 7 minut, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kapii. Povaříme ještě 2-3 minuty a zahustíme lžičkou kukuřičného škrobu nebo solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody.
Krok 4: Po zhoustnutí odstavíme a vmícháme nasekanou cibulovou nať. Dle chuti dosolíme a podáváme posypané nasekanou petrželkou s vařenými těstovinami, rýží, haluškami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 31. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné a šťavnaté kuřecí maso v pikantní kari omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDvx
Moje poznámka
Jemné a šťavnaté kuřecí maso v pikantní kari omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDvx
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
cibule,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
koření kari,
kapie,
voda,
škrob,
voda,
cibulka,
petrželka
Komentáře (4)