Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečený květák se slaninou a těstovinami

Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k zapékání, uvaříte z ní fantastické polévky, ale skvělá je i ve špagetách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny1,04 g
Tuky28,73 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na velké pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme olej a máslo, nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme. Krok 2: Květák rozdělíme na růžičky a ještě rozkrájíme na menší kousky, opláchneme a necháme okapat. Krok 3: Syrový květák přidáme na pánev, osolíme, opepříme a opékáme za občasného míchání.

TIP: Desatero: Květák - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 2. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Květák musí být na skus, nesmí být ani tvrdý ani rozblemcaný. Takto upravený květák chutná skvěle a jeho úprava netrvá dlouho. Hodí se jako příloha k masu a výborný je i samotný. Já jsem k němu orestovala zbytek těstovin a chutnalo to skvěle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený květák se slaninou a těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0gv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený květák se slaninou a těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0gv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte. :-K

Krásny recept, vyzerá skvele táto úprava. Karfiol máme radi, ja ho už ani nesmažím, obyčajne iba pečiem, alebo uvarený s maslom a strúhankou baštíme. Najbližšie príde na radu tento recept.

cathleen: To se nedivím, je to bašta:-D<3<3<3

RubyRom: to my také <3 a nejraději smažený, předem vařený... A víš, jak to vždy skončí? Nevydržíme a ten uvařený květák po kouscích sníme jen tak, během dne a na chuť :omg:

cathleen: Moc děkuji, máme rádi květák na různé způsoby :-K

Úžasný recept :-K Moc ráda bych ho doma vyzkoušela, tak snad k tomu brzo dojde :-*

:-) <3:yes::yes: také jsem zkusila a je to moc dobré:-K

Suroviny:
slanina anglická, cibule, česnek, olej, máslo, květák, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu