Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka

Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte. Odměnou vám budou dokonalé bochánky s typickým bílým proužkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie61 090 kJ /
14 601 kcal
Bílkoviny132,71 g
Tuky1 146,74 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,94 g
Sůl7,14 g
Sacharidy908,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut přikryté vykynout. Krok 2: Po vykynutí přidáme ostatní ingredience a vypracujeme nelepivé těsto. Opět necháme 30 minut lehce nakynout a poté jej rozdělíme na bochánky po 50 g a dobře zakoulíme. Krok 3: Na pomoučené ploše je necháme přikryté čistou utěrkou nakynout do trojnásobného objemu. Krok 4: V hrnci rozehřejeme řepkový olej sahající do výšky asi 4 cm na teplotu 170 °C a nakynuté koblihy do něj opatrně vkládáme nakynutou stranou směrem dolů. Krok 5: Z každé strany smažíme asi 2 minuty dozlatova. Opatrně je poté vyjmeme na plech vystlaný papírovými ubrousky a necháme okapat a vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí do nich uděláme z boku ostrým nožem díru a koblihy naplníme džemem či povidly za pomoci cukrářského sáčku. Krok 7: Naplněné koblihy pocukrujeme a podáváme.

TIP: Tipy na přípravu koblih podle slavného cukráře

Zveřejněno 2. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k7pK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k7pK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, vejce, cukr krupice, rum, máslo, mléko, droždí, sůl, olej, cukr moučkový, marmeláda

Přidat fotografie receptu