Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy "srdce" s karamelovou krustou

Tradiční koblihy v netradičním pojetí. Kynuté těsto vykrájené do požadovaných tvarů dokonale usmažíme ve vrstvě oleje a poté je plníme lahodným žloutkovým krémem. Dokonalou chuť ještě doplníme teplým karamelem, který vytvoří na povrchu koblih křupavou vrstvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 084 kJ /
4 083 kcal
Bílkoviny82,64 g
Tuky74,08 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 781 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy731,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a lžící mouky. Necháme asi 10 minut aktivovat kvásek, dokud nemá krásně hustou pěnu. Krok 2: Máslo a zbytek cukru utřeme v robotu do zbělání. Poté přidáme žloutky, rum a sůl, promícháme. Vlijeme vzešlý kvásek, zbylé mléko a vsypeme mouku. Těsto zpracováváme dokud není hladké. Přikryté jej necháme vykynout do zdvojnásobení objemu. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a válečkem jej rozválíme na placku o síle asi 2 cm. Pomocí vykrajovátka na koblihy vykrajujeme potřebné tvary. Krok 4: Vykrojené koblihy necháme pod utěrkou znova, asi 20 minut, kynout. Krok 5: Ve vysoké pánvi necháme rozpálit dostatečné množství oleje (koblihy by měly při smažení plavat) a vkládáme koblihy, které smažíme dozlatova ze všech stran. Krok 6: Po usmažení je vyndáme na talíř vyložený papírovou utěrkou, která vsaje přebytečný tuk. Krok 7: Koblihy pak plníme krémem pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou. Krok 8: Karamel: Do rendlíku s dvojitým dnem vsypeme 300 g cukru krupice a na mírném ohni necháme zcela rozpustit. Občas promícháme, karamel je hotový, až má jantarovou barvu. Krok 9: Naplněné koblihy namočíme v hotovém karamelu a necháme vychladnout.

Zveřejněno 3. 2. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy "srdce" s karamelovou krustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlq2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy "srdce" s karamelovou krustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, droždí, žloutek, mléko, máslo, cukr krupice, rum, sůl, olej, cukr, krém

Přidat fotografie receptu