Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková buchta s tvarohem, bez mouky

Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými mandlemi a kokosem. Nesmí samozřejmě chybět čokoládová poleva na povrchu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 092 kJ /
1 695 kcal
Bílkoviny95,08 g
Tuky127,16 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 715 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy35,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší pekáček (poloviční než je běžná velikost) vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky ušleháme s xylitolem. Postupně přidáme mleté mandle, kokos, jedlou sodu, perníkové koření a tvaroh. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 5: Vychladlý moučník ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 4. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta s tvarohem, bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQDn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta s tvarohem, bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Ano xylitol je březový cukr. Mám cukrovku tak ho používám.
Chuťově nejlepší náhrada cukru. :-K

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí a máš to hezké - xylitol mám doma ale koupila mi ho dcera pod názvem Rřezový cukr, myslím, že je to totéž jen to zní trochu lépe. Používala jsem ho na pečení pro kamarádku a jejího muže, který miloval sladké ale měl cukrovku. Na chuti to není poznat. :-K

veronika_straka: Ne, klidně se může použít cukr, tohle je trochu dietní verze. :-K

To je vlastně bílkovinou nadupaný moučník :-D akorát ten xylitol - lze vynechat nebo nahradit trochou cukru? Nebude to mít na výslednou strukturu nějaký neblahý vliv?

Suroviny:
vejce, mandle mleté, kokos, soda jedlá, koření do perníku, tvaroh, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu