Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravý snídaňový chlebík

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikolka882 Nikolka882

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby kynutí těsta

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem větší podíl vlákniny než to klasické bílé a zasytí tak na delší dobu.

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 617 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny49,79 g
Tuky14,03 g
Vláknina33,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,00 g
Sacharidy357,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché ingredience. Krok 2: V teplém (ne horkém) mléce rozpustíme droždí, sirup, přilijeme olej a vmícháme do sypké směsi. Krok 3: Ručně, nebo v robotu vypracujeme pružné těsto, které bude lehce lepivé, ale ne příliš tekuté. Při zvednutí z mísy musí držet tvar, nebo se alespoň odlepit od stran mísy. Pokud se nám těsto zdá hodně řídké, přisypeme trochu mouky, naopak pokud je tuhé, přidáme pár lžic vody. Krok 4: Těsto necháme zdvojnásobit objem a po vykynutí vyválíme do tvaru obdélníku, který srolujeme do ruličky a vložíme do formy vymazané kokosovým olejem, máslem či herou. Necháme kynout pod utěrkou dokud těsto "nevykoukne" z formy. Krok 5: Pečeme při 180 °C asi 45 minut, kontrolujeme, každá trouba peče jinak..

TIP: Jak uchovat chléb a pečivo co nejdéle čerstvé

Zveřejněno 7. 2. 2024

Poznámka autorky Nikolka882

Je výborný jen tak anebo s arašídovým máslem a banánem ke zdravé snídani

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý snídaňový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKDw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravý snídaňový chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Simona Skolakova: no buďto jste ranní ptáče ;-) anebo se dá zabalit do utěrky a sáčku, vydrží tak dobrý i několik dní. Taky se dá nakrájet a zamrazit, pak jen vzít dva plátky a ohřát v topinkovači. ;-)

Pěkný receptík,ale když snídaňový tak v kolik mám vstávat, aby byl k snídani:-D:-D:-D:-D

Suroviny:
mouka celozrnná, sůl, sirup, droždí čerstvé, mléko rostlinné, citron, skořice, rozinky, tuk

Přidat fotografie receptu