Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka z varného mixéru a remosky

Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich chuť a stane se lahodnou přílohou nebo lehčím hlavním chodem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 719 kJ /
2 084 kcal
Bílkoviny79,59 g
Tuky53,17 g
Vláknina56,11 g
Cholesterol 181 mg
Sodík 5,13 g
Sůl12,40 g
Sacharidy297,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme česnek a cibuli. Cibuli překrojíme na poloviny. Vše vložíme do nádoby mixéru. Pokud používáme čerstvé bylinky a rajčata, přidáme je též do nádoby mixéru. Spustíme přístroj na 8 vteřin na rychlost 6. Pokud používáme sušené bylinky a konzervovaná rajčata, přidáme je až po tomto bodu. Krok 2: Stěrkou setřeme vytvořenou hmotu na dno mixéru. Přidáme vodu, sůl a mletý pepř.
Propláchneme na sítku pohanku a vložíme ji do nádoby mixéru. Spustíme přístroj na 12 minut, teplotu 100 °C a zpětný chod nožů. Krok 3: Mezitím vymažeme sádlem 2 formy na koláč nebo jiné nízké zapékací nádoby, které se vejdou do remosky. Nakrájíme slaninu i klobásu na kousky. Krok 4: Po dokončení varného programu necháme pohanku ještě asi 5 minut dojít v nádobě mixéru. Pak ji navrstvíme do forem a poklademe klobásou a slaninou. Krok 5: Do remosky na dno dáme kovovou mřížku na nožičkách, tím přiblížíme koláčovou formu zdroji tepla a zkrátíme tak dobu zapékání. Stačí pouze pár minut aby se slanina roztavila a klobása pustila chuť. Krok 6: Podáváme za tepla, bohatě obložené zeleninou, ať již kvašenou a sterilovanou nebo čerstvou.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 8. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka z varného mixéru a remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDM3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka z varného mixéru a remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDM3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Je to lehce upravený recept z platformy pro varný mixér. Já byla vždycky zvyklá také pohanku jen spařit. Tady se připravuje při 100 °C. Kupodivu nebyla "rozblemcaná". Krásné drží tvar. V originálním receptu patří do směsi ještě piniové oříšky a dužnina z velkých rajčat, směsí se pak plní a zapékají rajčata. Bez té uzeniny. Prostě takový fajn lehký recept. A mě hlavně vyhovuje, že se to dělá samo.😁

:-)<3:yes::yes: líbí se mi foto, nemohu posoudit jelikož varný mixér nemám, pohanku nevařím pouze spařuji . Zřejmě je u toho ale nějaký návod nebo recepty jak postupovat. :-K Pěkně upravené to máš.:-K
.

Suroviny:
pohanka, cibule červená, cibule, česnek, rajče, petržel, koriandr, sůl, pepř mletý, voda, slanina anglická, klobása, sádlo

Přidat fotografie receptu