Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na másle ghí podle indické kuchyně

Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím předvařené sterilované cizrny.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 097 kJ /
740 kcal
Bílkoviny13,30 g
Tuky39,63 g
Vláknina69,85 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 851 mg
Sůl2,88 g
Sacharidy49,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu propláchneme na sítku a necháme okapat. Krok 2: Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a na něm zesklovatíme drobně nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek, papriky nakrájené na nudličky a všechno koření, necháme rozvonět. Krok 3: Podlijeme 50 ml vody. Přidáme rajčatovou pastu, kokosové mléko a vše krátce povaříme cca 5-7 minut. Krok 4: Do omáčky vložíme okapanou cizrnu, dle chuti osolíme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem nebo nasekanými mraženými stonky. Krok 5: Podáváme s naan chlebem nebo pečivem dle chuti.

TIP: Jak na naan i jiné chlebové placky

Zveřejněno 10. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Přepuštěné máslo dělám domácí. Když oberu lístky koriandru, stonky nasekám a dám do mrazáku, dodají vždy výbornou chuť hotovému asijskému pokrmu..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na másle ghí podle indické kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Mqy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na másle ghí podle indické kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Mqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Janina123: :-) děkuji za komentář a přeji pohodovou neděli :-K

Zkusím, je to rychlé a určitě dobré :yes:

zuzi777a: :-) no právě proto se znažím aspoň něco uvařit doma.:-K měj se moc hezky

Marie Svarcova: To je pravda, v restauraci je maximálně trio smažàk, květák, žampióny! Už dlouho jsem nikde na cestách nepotkala nic dalšího z teplých bezmasých jídel. 😔

zuzi777a: :-) DĚKUJI ZA KOMENTÁŘ, MY JSME TEDY MASOŽRAVCI ALE DĚLÁVÁM ASPOŇ 2 JÍDLA BEZMASÁ V TÝDNU, SYN TO MÁ RÁD A ŘÍKÁ, ŽE MASA MÁ DOST . V restauracích pokud není specializovaná se krom smažáků nic bezmasého nevyskytuje tak když není služebně mimo domov chce něco takového. :-K Přeji krásný den :-K

To je zase super rychlovka. Určitě zkusím někdy v týdnu k večeři .<3

Suroviny:
cibule, ghee, zázvor, česnek, koření kari, koriandr sušený, římský kmín mletý, koření garam masala, chilli, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, pasta rajčatová, mléko kokosové, cizrna sterilovaná,

Přidat fotografie receptu