Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Vanilkou a citronem vonící křehké linecké je neodmyslitelnou součástí Vánoc. Avšak toto cukroví můžete upéct kdykoliv i během roku. S osvědčeným receptem vyhlášené kuchařky Mirky van Gils Slavíkové rozhodně nešlápnete vedle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez chlazení těsta

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez chlazení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 139 kJ /
3 140 kcal
Bílkoviny43,27 g
Tuky182,66 g
Vláknina9,13 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 893 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy326,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme lehce změklé máslo, cukr, sůl, vanilku, nastrouhanou kůru a žloutky. Pak svižně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto dáme vychladit. Krok 2: Z vychlazeného těsta vyválíme 3 mm silný plát. Z něj vykrajujeme libovolné tvary a v polovině z nich vykrojíme i střed. Krok 3: Na plech dáváme vždy buď tvary plné nebo s vykrojeným středem. Cukroví pak pečeme v rozpálené troubě na 160 °C asi 8 minut. Krok 4: Vychladlé sušenky slepujeme rybízovou zavařeninou a pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.

TIP: Tipy na pro pečení lineckého cukroví podle slavné cukrářky

Zveřejněno 15. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJn0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJn0l

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, sůl, vanilka mletá, žloutek, kypřící prášek do pečiva, citron, zavařenina rybízová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu