Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce

Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je dochucená směsí tymiánu, česneku a hořčice.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 547 kJ /
609 kcal
Bílkoviny65,75 g
Tuky33,32 g
Vláknina3,03 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy10,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, mírně osolíme a obalíme v mouce. V rozehřáté hluboké pánvi na másle opečeme do zlaté barvy a přidáme žampiony. Pokud nemáme přímo maličké použijeme větší, nakrájené na poloviny nebo třetiny. Krok 2: Ve druhé pánvi osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. V části vývaru (asi 50 ml) rozmícháme s česnekem a hořčicí špetku tymiánu podrceného v hmoždíři. Krok 3: K masu a žampionům přidáme osmaženou cibuli, promícháme, podléváme po částech vývarem a na sníženém stupni tepla cibuli rozdusíme. Krok 4: Následně zalijeme maso v pánvi rozmíchaným vývarem s kořením. Povaříme krátce, přilijeme smetanu a necháme jen přejít var. Krok 5: Dle potřeby dosolíme a odstavíme. Nemusíme již zahušťovat, o to se postarala cibule i mouka z obaleného masa. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

TIP: Masový vývar. Jak jej správně připravit

Zveřejněno 15. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept byl momentální nápad, jde uvařit i bez masa pouze se žampiony ve větším množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZY5A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZY5A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Moanka: :-)Mám velkou radost z Tvého úspěšného vaření i z toho, že všem chutná . :-K Děkuji za komentář a přeji křásný a příjemný večer :-K

Marie Svarcova: Tak musím říct, že jsem měla s jídlem úspěch. :-8 <3 Píšu si. Určitě nevařím naposledy… ;-)
Pěkný zbytek dne přeji… :-)

Moanka: :-) Super budu se těšit na zítra na komentář . :-K Měj se moc hezky a užij si to

Marie Svarcova: To já už ochutnala (ale jen malinko) a fakt se nedivím, že se malá olizovala až za ušima… :-D Je to vynikající. <3 Věřím, že stejně pochvalovat si jídlo bude i můj host… ;-)

Moanka: :-) Moc děkuji za milý komentář i krásnou fotečku, jsem ráda, že malé chutnalo a snad bude i vám zítra - ohřáté omáčky bývají ještě lepší. :-K Krásný a pohodový večer a malé také pohádkové sny.

Uvařeno! <3 :-K Malá to povečeřela (tohle byla její porce) a dala si přidat. :-D Tak to je určitě dobré… :-8 ;-) :yes: Já si to dám zítra k obědu ještě se svým hostem. ;-) Děkuji za pěkný recept. :-)
Přeji pěkný večer. :-*

Moanka: :-);-)

Marie Svarcova: Tak to jsi mě uklidnila. :-D ;-) Já ty “plechovkový” žampióny používám asi jen do slaných rolád… :-)
Tvou onáčku si uvařím, ta se mi líbí. :-8
Dobrou noc. :-*

Moanka: :-) ale ta chuť mít bude a žampiony na to vliv nemají :-K hezké zakončení večera a dobrou noc. :-K

Marie Svarcova: No, to máš pravdu… :-D Ale já bych chtěla, aby ta Tvá omáčka chuť měla… ;-) <3

Moanka: :-) Díky, já potřebovala spotřebovat maličké čerstvé ale určitě z těch konzervovaných to půjde také ony nemají skoro žádnou chuť tak se hodí kamkoli :-K hezký den

Tak to jsi dostala pěkný nápad. Vypadá to pěkně a recept se mi líbí… :-8 <3 Myslíš, že bych mohla použít i žampiony z konzervy? :-?

Suroviny:
maso drůbeží, sůl, mouka hladká, ghee, žampióny, cibule, vývar kuřecí, tymián, česnek granulovaný, hořčice, smetana

Přidat fotografie receptu