Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí perkelt

Pokrmy z kuřecího masa jsou zpravidla zárukou velmi rychlého a i snadného pokrmu. Stejně tak je tomu i v tomto receptu na kuřecí perkelt. Kousky masa jsou ve směsi společně s cibulí a protlakem. Omáčku pak zjemňuje smetana.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mkab

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 498 kJ /
2 748 kcal
Bílkoviny142,39 g
Tuky217,67 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 475 mg
Sodík 7,16 g
Sůl17,80 g
Sacharidy49,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Na přepuštěném sádle opečeme cibuli nakrájenou na větší kostičky do sklovata a osolíme ji, cibule tak pustí šťávu a vůni. Krok 2: Přidáme mletou papriku, krátce ji na mírném ohni opečeme, přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Krok 3: Maso nerestujeme, přidáváme do tekutiny, aby se chuť spojila s omáčkou. Přidáme mletý pepř, sůl, podle potřeby dolijeme vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka. Krok 4: Na závěr vmícháme sladkou smetanu a necháme přejít varem.

TIP: Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila?

Zveřejněno 17. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDK4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDK4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, sádlo, cibule, sůl, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, voda, pepř mletý, smetana sladká

Přidat fotografie receptu