Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na kari, žampiony, šafránová rýže s mrkví a rozinkami

Vychutnejte si exotickou chuť lahodného kuřete na kari, doplněného čerstvými žampiony a šafránovou rýží plnou sladké mrkve a rozinek. Užijte si bohatou kombinaci koření a lahodných přísad v jednom pokrmu!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Carlosino Carlosino

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 952 kJ /
705 kcal
Bílkoviny88,38 g
Tuky12,81 g
Vláknina8,57 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy56,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku dám rýži, trochu ji orestuji, přileju vodu, cca 3 cm nad úrovní rýže, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, promíchám, stáhnu plamen a nechám bublat. Po cca 4 minutách za stálého míchání přidám šafrán (cca 5 stonků), zamíchám, aby šafrán pustil barvu, přidám namočené rozinky, trochu másla, přiklopím pokličkou, vypnu plamen a nechám rýži dojít. Krok 2: Nakrájím si kuřecí prso, na tlustší plátky (aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté). Osolím opepřím. Do wok pánve dám avokádový olej, kuřecí maso a zprudka orestuji. Kuřecí maso vyndám z pánve a přidám na měsíčky nakrájenou cibuli a chilli papriku. Orestuji a přidám žampióny, orestuji a přidám kari koření. Orestuji a přidám trochu vody, aby vznikla pasta, přidám na kostičky nakrájená rajčata (rajčata můžete předem i sloupnout) a nechám cca 8 minut bublat. Dodám kokosové mléko, zamíchám a přidám orestované kousky kuřecího prsa, citronovou šťávu z půlky citronu, natrhaný čerstvý koriandr a nechám chvíli cca 4 minuty bublat. Je hotovo. Krok 3: Rýže mezitím krásně došla, má po šafránu žlutou barvu a jemnou vůni květin. Sladké rozinky a mrkvička krásně doplňují šťavnaté kuře na voňavé kari omáčce s kokosovým mlékem. Na závěr ještě dodám trochu čerstvého koriandru a nakládaný česnek. Dobrou chuť.

TIP: Asijská kuchyně: Nejpoužívanější suroviny

Zveřejněno 20. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na kari, žampiony, šafránová rýže s mrkví a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yR5Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na kari, žampiony, šafránová rýže s mrkví a rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yR5Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: moc dobrá kombinace :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, rýže basmati, žampióny, mrkev, cibule, rajče, rozinky, koření kari, šafrán, máslo, olej, chilli paprika čerstvá, mléko kokosové, koriandr, česnek, citron, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu