Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Pagáčky mají své doma v Maďarsku, Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Nadýchané drobné pečivo ze slaného těsta zjemní a zvláční smetanový jogurt. Dovnitř pak nezapomeňte zamotat drobně nasekané škvarky, ty nesmí přece chybět.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyšlo 12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 557 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,16 g |
Tuky | 118,20 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,93 g |
Sacharidy | 185,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek, sůl, kmín a promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce, sádlo, 2 lžíce jogurtu a ručně zpracujeme těsto, aby bylo vláčné. Dle potřeby přidáme jogurt, každá mouka jinak saje.
Krok 2: Těsto by mělo být vláčné (asi jako na závin), vyndáme na podložku nebo vál a vytvarujeme z těsta váleček, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Poté zapneme troubu na 180 °C. Odpočinuté těsto dáme na vál nebo podložku a vyválíme do tvaru obdélníku asi 25x20 cm.
Krok 4: Na obdélník těsta nasypeme nahrubo nasekané škvarky a smotáme zlehka jako závin. Smotané těsto opět zlehka rozválíme na sílu cca 1,5 cm a vykrájíme 12 koleček (odkrojky znovu spojíme a vyválíme).
Krok 5: Na vršky koleček uděláme mřížku přitisknutím kráječe (kolečko na brambory). Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na cca 18 minut (dle vlastní trouby) dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R06G
Moje poznámka
Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R06G
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 14 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 23 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 28 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 45 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 45 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
sádlo,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
jogurt smetanový,
škvarky,
vejce
Komentáře (4)