Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový paprikáš PH

Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme uvařit doměkka a pak jen dovaříme omáčku z vývaru a zakysané smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 450 min

480 min (30 min příprava + 450 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 488 kJ /
834 kcal
Bílkoviny114,98 g
Tuky24,44 g
Vláknina5,26 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy35,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku, podlijeme vodou a v pomalém hrnci vaříme, až je maso měkké. Krok 2: Maso uchováme na teple, vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce a povaříme. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, a ještě krátce povaříme. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky a omáčku na talíři posypeme petrželkou a koprem. Jako příloha se hodí halušky.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 23. 2. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový paprikáš PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0pY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový paprikáš PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0pY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, voda, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, nať petrželová, kopr čerstvý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu