Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přílohové halušky

Pokud potřebujete rychle hotovou a jednoduchou přílohu, nabízíme vám recept na tyto "halušky". Stačí jen tři suroviny a pár minut práce a budete mít přílohu k masu. Hustotu těsta upravíte množstvím přidané mouky podle velikosti vajec.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 565 kJ /
374 kcal
Bílkoviny22,54 g
Tuky16,02 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy34,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s moukou a solí ručně smícháme v misce. Nepoužíváme šlehač ani robot. Krok 2: Mouku přidáváme postupně a hlídáme konzistenci. Měla by být taková, aby těsto neteklo, ale nesmí být ani moc hustá, aby halušky nebyly tvrdé. Vyžaduje to trochu cviku. Přesné množství mouky záleží na velikosti vajec. Krok 3: Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, když všechny vyplavou na povrch. Krok 4: Podáváme jako přílohu masitých jídel.

TIP: Noky, nočky, nebo gnocchi

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přílohové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADM37

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přílohové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADM37

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu