Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná, pomalu pečená krkovice

Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti. Podáváme se zelím, nebo knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mkab

Snadný

Doba přípravy 43 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby marinování

43 min (40 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 875 kJ /
2 599 kcal
Bílkoviny207,40 g
Tuky104,40 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 24,62 g
Sůl61,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Do středně velkého hrnce dáme dva litry vody. Přidáme sůl, cukr a na slabém plameni zahříváme, až se cukr i sůl rozpustí. Krok 2: Poté přivedeme k varu. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, česnek, pepř. Odstavíme a necháme zcela zchladnout. Krok 3: Krkovici několikrát propíchneme kovovou jehlicí ze všech stran a vetřeme sůl. Stáhneme provázkem a vložíme do láku. Marinujeme nejméně 12 hodin. Krok 4: Krkovici vyndáme z láku a osušíme. Opepříme, osolíme a lehce posypeme kmínem. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 160 °C. Připravíme si pekáč s mřížkou na dně, aby maso neleželo ve výpeku, vložíme maso a 2-3 hodiny pečeme odkryté. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a 20 minut zprudka dopékáme. Krok 6: Marinovanou krkovici podáváme se zelím a knedlíky. Po vychlazení je výborná s hořčicí a chlebem.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě?

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná, pomalu pečená krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6N39

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná, pomalu pečená krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6N39

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl mořská, cukr, pepř černý, rozmarýn, česnek, bobkový list, pepř mletý, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu