Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina podle Terezy Bebarové

Nadýchaná bublanina vonící po citronu je i díky podmáslí velmi vláčná. Nahoru můžeme naskládat jakékoliv drobné ovoce, například rybíz. Právě ten použila moderátorka Tereza Bebarová, která se podělila s receptem na svůj oblíbený moučník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 662 kJ /
5 895 kcal
Bílkoviny127,70 g
Tuky233,66 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 2,11 g
Sodík 2,15 g
Sůl5,22 g
Sacharidy796,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme troubu na 170 °C, plech vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou. Krok 2: Máslo utřeme s cukrem do hladké pěny a přidáme nastrouhanou kůru z citronu. Krok 3: Postupně přidáme vejce, podmáslí, mouku, prášek do pečiva a citronovou šťávu. Směs vylijeme do vymazaného plechu a rozetřeme ji po celé ploše. Těsto poklademe rybízem a zasypeme drobenkou. Krok 4: Pečeme při 170 °C 30-40 minut. Před dopečením zkoušíme špejlí. Pokud je suchá, je bublanina hotová. Necháme ji vychladnout a můžeme servírovat.

TIP: Jak často peče Tereza Bebarová doma a jak ji ovlivnila spolupráce s cukrářem Maršálkem?

Zveřejněno 8. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina podle Terezy Bebarové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkxX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina podle Terezy Bebarové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkxX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mouka hladká, podmáslí, prášek do pečiva, citron bio, sůl, rybíz červený, mouka hladká, máslo, cukr krupice, rum, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu