Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubny s celerem na smetaně

I tak zdánlivě jednoduché bezmasé jídlo, jako je kedlubna s celerem na smetaně, vás příjemně překvapí svojí výbornou chutí. Pokrm podáváme ideálně s vařeným bramborem a vejcem.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 139 kJ /
272 kcal
Bílkoviny10,64 g
Tuky12,81 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy19,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubnu a celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Kedlubnu a celer zalijeme mlékem tak, cca 2 cm nad zeleninou, osolíme a vaříme do poloměkka. Krok 3: Na másle zpěníme šalotku a zasypeme moukou. Jíškou zahustíme zeleninu a provaříme. Případně zředíme mlékem. Krok 4: Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme dostatečně čerstvě mletým pepřem. Podáváme s vařeným bramborem a vejci.

Zveřejněno 1. 3. 2024

Poznámka autorky mika59

Dala jsem poměr kedlubna a celer 2:1. Protože chuť byla výborná, zkusím příště 1:1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny s celerem na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYMN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny s celerem na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYMN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: dělávám pro syna podobně - ještě i s mrkví a také moc dobré :-K

Skvělé jídlo, takové mám ráda. :-K:yes::yes:

Suroviny:
kedlubna, celer, cibule šalotka, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu