Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini langošky

Tyto malé, lahodné kousky přinášejí chuť langoše v každém soustu. S křupavou vnější vrstvou a nadýchaným těstem uvnitř jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí ochutnat jejich tradiční chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hania932

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 10 min

80 min (70 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 378 kJ /
2 003 kcal
Bílkoviny74,00 g
Tuky14,92 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,30 g
Sacharidy383,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí. Necháme cca 15 minut vzejít v teple. Krok 2: Poté smícháme ostatní suroviny s kváskem, zpracujeme a necháme přibližně 45 minut kynout. Krok 3: Následně těsto vyválíme na silnější placku a vykrajujeme langoše. Před smažením necháme ještě minimálně 10 minut kynout. Smažíme na oleji dozlatova.

Zveřejněno 2. 3. 2024

Poznámka autorky Hania932

Zkusila jsem těsto vykrajovat skleničkou a vznikly z toho mini langoše. U nás frčí tyhle menší, je to taková dobrá jednohubka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini langošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k7yW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini langošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k7yW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu