Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 755 kJ /
658 kcal
Bílkoviny82,94 g
Tuky23,42 g
Vláknina6,14 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 1,20 g
Sůl3,00 g
Sacharidy27,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka. Krok 2: Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče. Krok 3: Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Neustále mě ovládá fantazírování a to pozitivně-vyzkoušejte a dáte mi "možná" za pravdu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm4z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

udivený: musíš lépe číst, máš to napsané i v surovinách....hmmm:-D

udivený:Jo, normální žlutou cibuli a jarní cibulku;-);-)

..."orestujeme cibuli s cibulkou"....hmmm :-O

Hambro, jsem ráda, že chutnalo a díky za upozornění-již opraveno;-)

Prima - už opraveno. :yes:

Zakysanka je jen v názvu, v ingrediencích ne ;-). Dnes jsem játra dělala k obědu. Moc nám chutnalo. Díky za recept.

No, fantazie ti holka nechybí, když se tak dá upravit vepřové maso, proč né játra, co? Tak mne napadlo, Bibi a játra po tyrolsku už jsi dělala? Já se na to chystám 2 měsíce a jaksi, jak se řekne tady u nás "mne nedošlo":-D No a ty za fantazii máš:yes:+

Špagetko, víš, že budeš mít asi pravdu;-):-D:-))no jo něco na tom je, protože mé chuťové buňky se při improvizování můžou úplně zbláznit a tak jedu,jedu...:-D

Bibi, kdo to jen řekl - nazývej věci pravými jmény? - houby fantazírování - mlsný jazýček tě ovládá :-D:-D:-D :yes::yes:

Tématické fráze:
kureci jatra ze zakysanou smetanou, játra recept, játra recepty, jatra, játra po tyrolsku, šunka recept játra, recept játra s červenou kápií, florentinska veprova jatra, řez vepřových jater po tyrolsku, játra v šunce, jak upravit srnčí játra, srnčí játra na cibulce, játra se solamylem, recept srdce játra, játra s kysanou smetanou, smažená kureci játra v zakysanou smetanou, játra na cibulce s a kysanou smetanou, játra,zakysaná smetana, srnčí játra se sušenými rajčaty, játra na cibulce s kysanou smetanou

Suroviny:
játra vepřová, šunka, kapie červená, cibule, cibulka lahůdková, rajče, česnek, smetana zakysaná, masox, solamyl, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu