Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice z kančího na cibulích a hořčici z pomalého hrnce

Ochutnejte delikatesu z divočiny - kančí krkovičku na karamelizované cibuli a česneku s pikantní hořčicí, pomalu dušenou v pomalém hrnci. K tomuto šťavnatému masu zvolte jako přílohu bramborový knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 290 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 270 min

290 min (20 min příprava + 270 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 241 kJ /
775 kcal
Bílkoviny7,74 g
Tuky59,04 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 804 mg
Sůl2,85 g
Sacharidy48,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a v kastrolu na 2 rozehřátých lžících oleje restujeme cca 10 minut do nazlátlé barvy. Orestované přendáme do pomalého hrnce. Krok 2: Očištěné plátky masa z obou stran mírně posypeme solí a pepřem a z jedné strany potřeme 2 lžícemi hořčice. Krok 3: V kastrolu na 2 rozehřátých lžících oleje plátky masa prudce zatáhneme a dáme do PH. Přidáme zbytek hořčice, worcester a promícháme. Krok 4: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 4,5-5 hodin. Krok 5: Po 4,5 hodinách jehlou na špízy píchneme do masa a pokud hezky z jehly sjede, máme uvařeno. Krok 6: Na přílohu se hodí bramborový knedlík nebo noky.

TIP: Zvěřina - zpracování a recepty

Zveřejněno 3. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice z kančího na cibulích a hořčici z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrYK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice z kančího na cibulích a hořčici z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

mika59: Marie Svarcova: Moc vám děkuji:-8:-K

:-)<3:yes::yes: Také mám zvěřinu ráda a pochutnala bych si :-K

Drahuško ke zvěřině se dostanu vyjímečně, ale pochutnala bych si. :-K:-K

magdalenka: Magdičko díky:-KNepodlila jsem.Té cibule bylo něco přes 400 g a pustila dost šťávy:-)

Anna Kocikova: evidentne výborné...:-K dotaz: nepodliať ani trochu?

RubyRom: Romanko,moc Ti děkuji:-*:-KKančí mám také ráda:-8Máme známého myslivce který nám občas nějakou zvěřinu za dobrou cenu přiveze:-)Potřebovala jsem zužitkovat vyrůstající cibuli,tak mě napadl kaneček na cibuli:-)Pochunali jsme si:yes:

To musela být dobrota. Kančí maso mám ráda :-K:yes::yes:

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, olej, omáčka worcesterová, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu