Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový krém se šlehačkou

Dopřejte si dezert v podobě hladkého čokoládového krému, který se rozplývá na jazyku. Pohár je ozdobený kopečkem šlehačky, která dodává tomuto dezertu dokonalou lehkost, jemnou sladkost a zcela jistě vás potěší.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 635 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny20,53 g
Tuky85,38 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 817 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy118,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s polovinou cukru ušleháme ve vodní lázni do pěny. Krok 2: Zvlášť ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, vodu a mícháme do zhoustnutí. Krok 3: Pak přidáme žloutkovou pěnu, dobře promícháme a necháme vychladnout. Krok 4: Šlehačky ušleháme a část odložíme na konečné dozdobení. Zbytek po částech vmícháme do kakaové hmoty. Krok 5: Čokoládový krém vrstvíme do sklenek, bílou šlehačkou ozdobíme povrch a dáme vychladit.

TIP: Sladká pěna je lehký dezert do skleničky

Zveřejněno 4. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový krém se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrYv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový krém se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrYv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-K:-K:-K:-K

Dala bych si i když je už večer:-Q:-8

Suroviny:
šlehačka, žloutek, cukr, kakao, voda, máslo

Přidat fotografie receptu