Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho také zázvorem, chilli a česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 358 kJ /
325 kcal
Bílkoviny4,87 g
Tuky26,33 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,84 g
Sůl9,08 g
Sacharidy16,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý lilek nakrájíme na silnější kolečka, rozložíme na podložku, osolíme a necháme vypotit, aby nebyl hořký. Po vypocení osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Na sporáku rozpálíme pánev, na ni dáme rozehřát 2 lžíce oleje a lilkové hranolky obalíme v Solamylu. Poté je opečeme. Opékáme v jedné vrstvě ze všech stran cca 10 minut a opečené vyndáme na talíř. Krok 3: Do pánve přidáme ještě olej a na snížené teplotě necháme rozvonět nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Když se rozvoní, vrátíme lilek, promícháme a podlijeme (na velké pánvi odsuneme lilek jen ke krajům). Krok 4: Přidáme všechny omáčky a zahustíme Solamylem rozmíchaným ve 2 lžících vody. Promícháme a odstavíme. Krok 5: Podáváme jako přílohu k masu, nebo jako bezmasý pokrm s rýží nebo nudlemi. Můžeme posypat semínkem sezamu a cibulkovou natí.

TIP: Vydatná dávka inspirace na různé úpravy lilku

Zveřejněno 6. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vQv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-) přesně tak dělám to bez masa , máme moc rádi Lilek načerno a tohle byla trochu změna a také dobré. :-K Děkuji za komentář a přeji krásný zbytek večera.

Maruško jídlo je moc hezké:-KMě by to chutnalo i samostatně bez masa:-*

Suroviny:
lilek, sůl, solamyl, olej olivový, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá, voda, sojová omáčka světlá, omáčka sojová sladká, omáčka chilli sladká, ocet rýžový, solamyl, semínka sezamová, cibulka

Přidat fotografie receptu